Piscina pentru acasa

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locuiesti la casa, ai posibilitatea sa iti amenajezi curtea dupa bunul plac, asa ca ar trebui sa profiti de acest lucru si sa faci din curtea ta un colt de rai.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, ai putea sa optezi pentru o gradina verde, o gradina cu mult gazon, o gradina in care sa ai fel si fel de flori plantate, o gradina in care sa ai arbusti plantati pe langa gard, astfel incat trecatorii de pe strada sa nu mai poata sa vada nimic din ceea ce se petrece la tine in curte.

Apoi, ai putea sa te gandesti sa optezi si pentru o piscina in curte, in conditiile in care ai o curte spatioasa, iar de aici si pana la implinirea visului nu ar mai fi mult, daca ai destui bani la dispozitie.

Ai putea sa te ocupi personal de constructia piscinei, sau ai putea sa soliciti ajutorul unei firme care presteaza servicii de constructii piscine, pentru a avea o piscina de vis, intr-o gradina de vis.

In cazul in care optezi pentru serviciile unei astfel de firme, reprezentantii firmei iti vor prezenta mai multe tipuri de piscine care se potrivesc perfect nevoilor tale.

Piscina ingropata din poliester sau fibre de sticla poate sa reprezinte cea mai buna solutie pentru tine, atunci cand iti doresti o piscina acasa.

Acest model de piscina este o cuva executata din poliester sau fibre de sticla, are un pret foarte atractiv in comparatie cu celelalte tipuri de piscine, iar montajul nu este complicat. O asemenea piscina este ideala pentru solul ferm.

Ei bine, daca reprezentantii firmei de constructii piscine iti sugereaza o asemenea piscina, iata care sunt pasii pentru inceperea lucrarii:

  1. Dupa executarea lucrarilor de pregatire si excavare se asterne in groapa un amestec din pietris si nisip.
  2. Se face o nivelare a materialelor dat fiind faptul ca se doreste realizarea unei fundatii ferme. Se vor realiza pe lateral santurile pentru traseele de tevi.
  3. Se va aseza apoi piscina pe pozitie. Aceasta este masiva si necesita neaparat utilizarea unei macarale.
  4. Dupa aceea se vor monta tevile pentru alimentare si evacuare. Se vor acoperi si se vor monta apoi suprafetele ramase.

Dupa construirea sau dupa montarea piscinei vor trebui parcursi urmatorii pasi:

  1. Montarea treptelor cu travertin.
  2. Amenajarea suprafatei din jurul piscinei. Aceasta suprafata este foarte importanta si poate sa fie de exemplu placata cu piatra naturala mata care nu permite alunecarea.
  3. Montarea bordurilor. Important de precizat aici este faptul ca exista solutii prefabricate sau se poate realiza chiar si placarea cu placi din piatra, insa nu trebuie uitate nici Travertinul Classic cross cut si Travertinul Latte. care sunt solutii foarte bune.
  4. Placarea exterioara, reprezinta ultimul pas. De precizat este faptul ca aceasta placare este cea careface trecerea intre mediul piscinei si cel exterior. Marginile piscinei trebuie sa fie placate cu piatra naturala finisata in asa fel incat sa reduca posibilitatile de alunecare.

Asadar, daca iti doresti o gradina care sa arate ca un colt de rai, cu siguranta ai nevoie de o piscina.

0 Shares
You May Also Like