La ce folosesc halele industriale

0 Shares
0
0
0

Halele industriale reprezinta cea mai importanta parte a unei constructii, fiind la fel de importanta ca si cladirile de locuit. Putem spune ca acestea sunt cu siguranta cele mai importante tipuri de constructii ce pot fi realizate din beton, otel sau pe structura mixta. Halele industriale se realizeaza in functie de destinatia acestora, dar si dupa dorintele proprietarului. Nu degeaba acestea dicteaza tipul halei ce urmeaza a fi construita.

Pana nu demult, halele industriale din beton au fost unele dintre cele mai utilizate tipuri de spatii fiind realizate din elemente turnate monolit sau din beton prefabricat. Aceste constructii au avantajul ca pot suporta incarcaturi foarte mari, iar in cazul deteriorarii acestora, problema poate fi remediata foarte usor.

Cand vorbim de constructii din elemente metalice, vorbim de avantaje multiple avand in vedere ca acestea nu pot suporta incarcari foarte mari si pot fi protejate pe parcursul utilizarii folosind materiale inovative care exista pe piata de profil. Halele industriale metalice necesita cele mai importante tratamente anticorozive avand in vedere ca acestea prezinta elemente care se pot deteriora sub actiunea factorilor externi ca apa, vantul, zapada ori umiditatea excesiva.

In cazul in care doriti hale industriale mixte, trebuie avut in vedere intretinerea acestora, deoarece vorbim de materiale diferite folosite la ridicarea lor, iar modul de lucru este diferit pentru fiecare in parte. Halele industriale servesc atat scopurilor de productie cat si celor de depozitare, de aceea si solicitarile catre firmele care fac asa ceva sunt destul de mari. Atat traficul, temperaturile cat si conditiile de lucru pot influenta modul de comportare al structurilor indiferent ca vorbim de hale metalice, din beton sau mixte.

In cat timp se ridica

Daca este sa facem o comparatie intre tipurile de hale industriale existente vom ajunge la concluzia ca fiecare dintre ele prezinta atat avantaje cat si dezavantaje specifice chiar daca toate sunt destinate segmentului industrial. Pentru fiecare model de hala metalica exista cate o deschidere maxima ce trebuie respectata, iar pentru fiecare dintre aceste hale exista anumite conditionari in ceea ce priveste realizarea unei structuri de tip P+1.

Fiecare hala industriala are anumite prerogative cand vine vorba de construire. Pasii in construirea unei hale metalice trebuie respectati cu sfintenie pentru ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor fiecarui client in parte. Obiectivul este obtinerea unei constructii sigure si durabile.

Clientii trebuie sa stie cu certitudine care este destinatia acestor hale industriale. acestea pot fi folosite in mai multe scopuri, pot reprezenta spatiul unde se fabrica tot felul de produse finite sau pot fi folosite pe post de hangare, magazii sau garaje. Dimensiunile acestor hale sunt determinate in functie de scopul pentru care se va construi hala, dar si in functie de modul in care se vor include sistemele interioare ca transportul sau felul in care va fi hala iluminata.

0 Shares
You May Also Like