Cateva iInformatii utile despre lipoaspiratie

Cateva iInformatii utile despre lipoaspiratie

0 Shares
0
0
0

In momentul in care auzi ca se discuta despre liposuctie, cu siguranta trebuie sa stii faptul ca acest procedeu este unul foarte eficient pentru a indeparta grasimea aflata in exces in anumite zone ale corpului.

Lipoaspiratia este un procedeu care se efectueaza de cele mai multe ori sub anestezie generala sau sub rahianestezie, si ele implica incizii mici de aproximativ 3 – 4 mm.

O astfel de interventie poate sa dureze cateva ore, si necesita cateva zile de recuperare, iar durata interventiei, dar si durata de recuperarii depind foarte mult de cantitatea de grasime indepartata, dar si de aria tratata, de tehnica folosita de catre chirurg, de indemanarea chirurgului si de starea de sanatate a pacientului.

Mai este iarasi foarte important de precizat faptul ca lipoaspiratia este un procedeu care indeparteaza grasimea excesiva dintr-o anumita zona a corpului, insa in cazul celor care isi doresc sa piarda in greutate, procedeul de lipoaspiratie nu are rezultate.

Este foarte important de mentionat faptul ca inainte de lipoaspiratie este necesara o consultatie in cadrul unui cabinet medical de specialitate. Acest consult medical se face pentru ca medicul sa stabileasca exact zonele care trebuiesc tratate, asa ca medicul va veni cu un set complet de analize.

Este iarasi esential ca inainte cu doua luni de operatie, pacientul sa isi stabilieasca o greutate constanta a corpului, iar orice tratament care contine aspirina sau derivatele acesteia sa fie interrupt cu doua saptamani inainte de inceperea procedeului de lipoaspiratie.

Cat despre operatie, este foarte important de mentionat faptul ca inainte de operatie, chirurgul va desenea acele zone care trebuiesc lipoaspirate, iar operatia se va face cu anestezie locala pentru zonele mici, sau cu anestezie generala pentru zonele mari.

Asadar, initial se va infiltra o cantitate mare de ser fiziologic dar si adrenalina diluata. Apoi, interventia se va efectua prin intermediul unor canule speciale de tot felul de diametre, care sunt introduse prin incizii minime.

Canulele vor fi conectate la un aspirator care va incepe sa aspire depozitele de grasime din zonele tratate.

Referitor la zonele care pot sa fie tratate prin procedeul de lipoaspiratie, acestea ar fi urmatoarele: abdomenul, flancuri posterioare, solduri, coapse externe si interne, genunchi interni, glezne, gambe, brate, sani, zona mandibulara, zona cervicala si fese.

Cu siguranta, rezultatele dupa lipoaspiratie nu vor fi evidente imefiat, ele incepand sa devina vizibile dupa aproximaitv o saptamana, atunci cand va incepe sa dispara edemul, iar mai apoi se vor imbunatati rezultatele pe parcurs.

Rezultatul final al unui astfel de tratament va fi evident doar dupa aproximativ 3 – 6 luni de zile, iar pacientul trebuie sa cunoasca acest aspect, pentru ca nu se poate astepta la miracole dupa doua zile.

Este iarasi important de mentionat faptul ca lipoaspiratia elimina de tot depozitele de grasime excesiva de pe suprafata corpului, iar in acele zone, nu se va mai acumula grasime.

Asadar, acestea sunt cateva informatii foarte utile, pe care ar cam trebui sa le cunosti referitor la procedeul de lipoaspiratie, iar atunci cand vei dori sa elimini grasimea nedorita de pe anumite zone ale corpului, vei stii ce ai de facut.

 

0 Shares
You May Also Like