De ce ai nevoie de o masina de ascutit si de cate tipuri sunt ele?

De ce ai nevoie de o masina de ascutit si de cate tipuri sunt ele?

0 Shares
0
0
0

Masina de ascutit consta dintr-un pat cu un dispozitiv de prindere pentru a ghida si mentine piesa de prelucrat, iar o roata de slefuire cu actionare electrica se roteste la viteza necesara. Viteza este determinata de diametrul rotii si de calitatea producatorului. Capul de macinat se poate misca pe o piesa de lucru fixa ​​sau piesa de lucru poate fi deplasata in timp ce capul de aschiere ramane in pozitie fixa.

Reglarea fina a capului de slefuire sau a pozitiei mesei este posibila folosind o roata de mana calibrata vernier sau utilizand caracteristicile comenzilor numerice. Va recomandam sa intrati pe Casa Idea pentru a cumpara cea mai buna astfel de masina.

Masinile de ascutit elimina materialul din piesa de prelucrat prin abraziune, care poate genera cantitati substantiale de caldura. Pentru a raci piesa de lucru astfel incat sa nu se supraincalzeasca mai mult decat tolereaza, masinile de ascutit contin lichid de racire. De asemenea, lichidul de racire este benefic pentru mecanism deoarece caldura generata poate provoca arsuri.

In masinile de ascutit de mare precizie etapele finale de macinare sunt de obicei facute astfel incat sa se indeparteze aproximativ 200 nm (mai putin de 1/10000 in) per trecre – aceasta genereaza atat de putina caldura incat chiar si fara lichid de racire , cresterea temperaturii este neglijabila.

Aparatul de ascutit cu abur, care este folosit in mod obisnuit ca metoda de prelucrare a metalelor si a altor materiale, cu ajutorul discurilor abrazive acoperite este inca utilizat. Analog cu o masina de slefuit cu banda (care in sine este adesea utilizata pentru lemn, dar uneori pentru metal). Ascutirea cu banda este un procedeu versatil, potrivit pentru toate tipurile de aplicatii.

Ascutitorul cilindric, care include atat tipurile de masini care folosesc  cati si pe cele care functioneaza prin alte metode similare sunt de asemenea foarte utilizate. Un slefuitor cilindric poate avea roti multiple de slefuire. Piesa de lucru este rotita deasupra rotii (rotilor) pentru a forma un cilindru. Se utilizeaza pentru a face tije de precizie, tuburi, filet de rulmenti, bucse si multe alte piese dar si pentru ascutit.

Cele mai obisnuite polizoare de suprafata au o roata de slefuire care se roteste pe o axa orizontala taind in jurul circumferintei rotii de rectificat sunt masinile de ascutit. Masinile de polizat cu suprafata rotativa, cunoscute in mod obisnuit ca slefuitoare de tip “Blanchard”, au un cap de slefuire care roteste roata de slefuire pe o axa verticala taind pe suprafata din capat a rotii de slefuire, in timp ce o masa roteste piesa de lucru in directia opusa dedesubt.

Acest tip de masina indeparteaza cantitati mari de material si mananca suprafete plane cu semne de spirala. Poate fi de asemenea utilizat pentru a produce si ascuti seturi de stantare metalica, lame plate, suporturi de fixare sau orice suprafata plana si paralela. Masinile de taiat la suprafata pot fi manevrate manual sau au comenzi numerice CNC.

Masina de rectificat, care este de obicei folosita ca proces de prelucrare finala la fabricarea unei unelte de inalta precizie se numeste tot masina de ascutit. Functia principala a acestor masini este de a indeparta restul de cativa de centimetri de material ramas de la alte metode de fabricare.

0 Shares
You May Also Like