In cazul in care tocmai ce v-ati cumparat prima masina, cu siguranta cunoasteti faptul ca este necesar sa treceti periodic cu masina pe la service pentru ca aceasta sa fie supusa unei revizii.
De exemplu, este foarte important ca atunci cand parcurgeti aproximativ 10.000 de kilometri cu masina, sa mergeti la service pentru ca mecanicii sa faca schimbul de ulei al masinii, si pentru ca acestia sa schimbe totodata filtrele (filtrul de aer, filtrul de polen, filtrul de ulei si filtrul de combustibil).
Atunci cand mergeti cu masina in service pentru revizie, cu siguranta mecanicul va verifica si sistemul de directie al masinii. Tinand cont de faptul ca starea drumurilor din Romania este una nu tocmai buna, este posibil sa fie nevoie mereu sa schimbati un cap de bara, o bucsa, un rulment sau un pivot.
Din fericire, pretul acestor piese nu este unul mare, iar acestea pot fi gasite la magazinele care comercializeaza piese auto, asa ca vi le puteti comanda oricand aveti nevoie, de la magazinul online www.autoatu.ro de exemplu.
Sistemul de franare al masinii are deasemenea un rol foarte important, asa ca mecanicul care se va ocupa de revizia masinii dvs. va inspecta cu siguranta si acest sistem. Este foarte important ca masina dvs. sa aiba sistemul de franare perfect.
In acest sens, mecanicul va analiza discurile de frana ale masinii dvs., si va inspecta deasemenea si starea in care se afla placutele de frana. In cazul in care este nevoie, acesta va va inlocui discurile si placutele de frana uzate cu altele noi, pentru ca masina dvs. sa se prezinte impecabil in ceea ce priveste sistemul de franare.
Instalatia de aer conditionat a masinii este foarte importanta deasemenea, mai ales pe timp de vara, asa ca in cadrul reviziei, cu siguranta mecanicul care se va ocupa de masina dvs., va verifica instalatia de aer conditionat, si o va curata daca va fi nevoie. Acesta va putea chiar sa adauge freon daca este necesar.
Mecanicul trebuie deasemenea sa verifice si sistemul de racire al masinii, iar daca este nevoie acesta poate sa completeze cu antigel, sau daca exista o concentratie foarte mare de antigel, atunci acesta poate adauga apa distilata.
Inspectarea motorului pentru a vedea daca exista urme de ulei sau urme ale altor lichide este un alt detaliu important, si care trebuie sa fie inclus in revizia masinii.
Verificarea tuturor semnalelor luminoase este o alta operatiune care face parte din revizia masinii, iar aici amintim verificarea becurilor (faza lunga, faza scurta, semnalzare, marsarier sau stopuri).
Asadar, acestea sunt operatiunile care fac parte din cadrul unei revizii a autoturismului. Este foarte important sa nu uitati de revizia periodica a masinii, iar atunci cand parcurgeti aproximativ 10.000 de kilometri cu masina, sa mergeti cu ea in service pentru revizie.
Cu siguranta in cazul in care veti tine cont de acest aspect, va veti asigura ca durata de viata a masinii dvs. va fi una foarte mare. In caz contrar, masina nu va avea o durata de viata foarte indelungata.