Cum se alege un panou solar pentru incalzirea apei menajere?

Cum se alege un panou solar pentru incalzirea apei menajere?

0 Shares
0
0
0

Este evident faptul ca oamenii care au de platit mereu sume mari de bani pentru energia electrica si energia termica pe care o consuma, nu sunt foarte incantati de acest lucru.

Tocmai de aceea, exista o multime de persoane care cauta cele mai avantajoase solutii pentru a nu mai fi nevoite sa plateasca in fiecare luna sume mari de bani privind costurile energiei.

Asadar, atunci cand vine vorba despre energia electrica, toti cei care isi doresc sa faca pe viitor economii importante, pot alege sa opteze pentru panourile solare fotovoltaice, care capteaza energia solara si o transforma in energie termica.

Foarte multe locuinte si foarte multe fabrici si firme au fost deja dotate cu asemenea panouri solare, asa ca este evident faptul ca ele sunt foarte eficiente.

Cei care nu sunt multumiti de costurile lunare pe care le au de suportat in ceea ce priveste energia termica, pot alege sa opteze pentru panouri solare termice, si cu siguranta eficienta panourilor solare termice isi va spune cuvantul.

Tinand cont de faptul ca mereu facturile privind costul energiei termice sunt mai mari decat facturile privind costul energiei electrice, cei care isi doresc sa foloseasca panouri solare, opteaza mai intai de toate pentru panouri solare termice.

Alegerea acestor panouri poate sa reprezinte o misiune destul de dificila dat fiind faptul ca nu toata lumea detine cunostinte in ceea ce priveste aceste panouri solare.

Cei care isi doresc sa opteze pentru aceasta sursa de energie termica, trebuie sa stie din start daca isi doresc un panou solar pentru incalzire apa calda menajera, sau daca isi doresc un panou solar pentru aport la incalzire si ACM (apa calda menajera).

Cei care au de gand sa opteze pentru un sistem de panouri solare numai pentru apa calda menajera, trebuie sa se gandeasca daca au nevoie de aceste panouri doar pentru sezonul primavara – toamna, sau daca au nevoie de panourile respective pentru tot anul.

Pe langa acest aspect, trebuie precizat ca se gasesc si panouri solare terimice ieftine dar si panouri solare termice care au preturi ceva mai mari. Panourile solare termice care sunt ieftine, au la inceput avantajul pretului scazut, insa nu ofera un randament foarte bun.

Un panou solar termic mai scump, are dezavantajul pretului initial mai mare, insa este mult mai util datorita randamentului foarte bun pe care il ofera.

Alegerea panourilor solare cu siguranta ii va apartine fiecaruia in parte, insa cei care investesc banii in asemenea panouri, ar trebui sa isi aleaga panouri de cea mai buna calitate.

Un alt aspect care conteaza foarte mult este acela ca daca se doreste achizitionarea unui sistem de panouri solare care sa ajute si la incalzire, dar care sa produca si apa calda menajera, acesta va fi utilizat pe toata durata anului.

Aici deja lucrurile nu mai sunt atat de simple pentru ca in momentul alegerii sistemului trebuie tinut cont de anumiti factori importanti precum suprafata casei, incalzirea utilizata in prezent, cum se poate sti concret care este aportul solar pe timp de iarna.

Aportul la incalzire al panourilor solare poate sa fie cuprins intre 5 si 50% pentru fiecare locuinta, in functie de anumiti factori.

0 Shares
You May Also Like