Cum facem sa prelungim durata de viata a telefonului?
Share Button

Telefoanele inteligente sunt minunate, dar problema este, invariabil, bateria. Deci, pentru a salva cateva procente de baterie, apelati la cateva trucuri. In primul rand, este important sa apelati la un service telefoane atunci cand aveti probleme cu telefonul.

Reduceti luminozitatea, dezactivati WiFi sau geolocatia, de exemplu. Dar unele sfaturi pot fi contraproductive. De exemplu, lasarea complet descarcata a acumulatorului si apoi incarcarea simultana nu mai este relevanta. A fost deosebit de eficienta pentru bateriile vechi cu nichel. Acest lucru poate chiar diminua autonomia aparatului.

Pentru ca din moment ce telefoanele si laptop-urile noastre utilizeaza baterii cu litiu, care au o operatiune foarte diferita, iata o selectie de informatii si sfaturi care va ajuta sa ingrijiti bateria.

Nu lasati telefonul incarcat noaptea.

Teoretic, o baterie de litiu poate fi deteriorata daca continua sa se incarce cand este plina. Dar majoritatea laptopurilor si smartphone-urilor detecteaza automat acest lucru si taie incarcatura. Cu toate acestea, ar trebui sa evitati sa lasati telefonul inteligent conectat toata noaptea.

Intr-adevar, lasand bateria incarcata la maxim nu este foarte bine. Si este chiar mai rau daca bateria este fierbinte (de exemplu, daca jucati un joc in 3D).

Nulasati bateria prea descarcata.

In cazul in care devine complicat, nu este necesar ca bateria sa fie prea descarcata. Pentru simplitate, daca este prea descarcata sau prea ocupata, se deterioreaza mai repede decat daca este incarcata moderat. In mod normal, producatorii au stabilit o limita (la 5%) in cazul in care telefonul smartphone se opreste pentru a evita deteriorarea bateriei.

De fapt, pentru a avea cu adevarat grija de bateria dvs. si pentru a evita prea mult stres, faceti ca profesionisti. Bateriile in masinile electrice alimenteaza pana la 80% si se evacueaza pana la 30%.

Realizati umpleri regulate

Intr-adevar, nu ar trebui sa ezitati sa incarcati smartphone-ul de indata ce mai puteti, decat sa asteptati pana cand acesta este in rosu si reincarcati-l dintr-o data. Procedand astfel, accentuam bateria, care poate ajunge la 300 pana la 500 de cicluri de descarcari inainte de a vedea scaderea autonomiei.

Daca iti reincarci bateriile de doua ori mai des, bateria tine de pana la trei ori mai mult .

Nu incarcati bateria daca telefonul este fierbinte (sau gheata)

Bateriilor de litiu nu le plac temperaturile extreme. Se recomanda incarcarea notebook-ului intre 0 ° C si 45 ° C.

Daca utilizati telefonul smartphone atunci cand il incarcati, nu este contraindicat, aveti grija sa nu folositi o aplicatie lacoma care va incalzi telefonul. De asemenea, nu ezitati sa deconectati incarcatorul daca telefonul devine prea fierbinte sau daca va aflati in lumina directa a soarelui. Si, in general, evitati caldura bateriei.

Daca bateria se deblocheaza, efectuati un ciclu complet

Exista un singur caz in care este necesar sa se efectueze o descarcare si o incarcare completa a bateriei: daca indicatorul incepe sa spuna ceva. Trebuie sa vi sa intamplat: aveti 30% din baterie, dar in 15 minute telefonul se opreste.

Acest lucru poate insemna ca ecartamentul este nealinizat. Pentru repararea acestuia, este suficient sa se efectueze un ciclu complet de descarcare / incarcare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.