Cum alegi un ciocan rotopercutor foarte bun?

Cum alegi un ciocan rotopercutor foarte bun?

0 Shares
0
0
0

Inainte de a discuta despre cum alegi un ciocan rotopercutor, trebuie sa stii ca acesta este o scula electrica profesionala care este dotata cu burghie care actioneaza prin succesiuni repetate de lovituri.

Un ciocan rotopercutor este unealta care imbina cel mai bine caracteristicile bormasinilor si ale ciocanelor demolatoare, motiv pentru care sunt atat de apreciate de catre mesterii din domeniul constructiilor.

Ei bine, in conditiile in care intentionezi sa iti cumperi un ciocan rotopercutor, cu siguranta trebuie sa tii cont de anumite aspecte pentru a face cea mai buna alegere.

In primul rand, in conditiile in care vrei sa iti cumperi o unealta de cea mai buna calitate ar trebui sa te orientezi spre ciocane rotopercutoare Dewalt sau spre ciocane rotopercutoare de la o firma renumita de pe piata.

Ei bine, pe langa numele producatorului cu siguranta conteaza si alte aspecte foarte importante pe care le vom aminti in cele ce urmeaza in acest articol.

Un aspect foarte important care conteaza in alegerea unui ciocan rotopercutor este fara doar si poate sistemul de alimentare al uneltei. Exista ciocane rotopercutoare cu fir, care sunt cele mai apreciate de catre mesterii care folosesc respectivele unelte.

Exista insa si ciocane rotopercutoare cu acumulatori, care sunt folosite de regula in activitatile hobby, insa cu siguranta sunt si ciocane rotopercutoare cu acumulatori profesionale, insa ele sunt folosite de regula in momentul in care se efectueaza lucrari de scurta durata si putin mai dificile. Aceste ciocane rotopercutoare cu acumulator sunt ideale pentru ca ii ofera utilizatorului mobilitate.

Tipul de mandrina este un alt aspect foarte important care conteaza atunci cand vine vorba despre alegerea unui ciocan rotopercutor. Exista ciocane rotopercutoare cu doua tipuri de mandrina, respectiv SDS sau cheie.

Puterea de lucru reprezinta deasemenea o alta caracteristica foarte importanta a acestor scule electrice profesionale. Aici este important de mentionat faptul ca un ciocan rotopercutor casnnic nu are mai mult de 10V, in timp ce un ciocan rotopercutor de cea mai buna calitate are 18V.

In ceea ce priveste ciocanele rotopercutoare alimentate de la reteaua electrica, pentru lucrari hobby ar fi ideala o unealta cu o putere cuprinsa intre 350 si 700 W. Privind lucrarile semi-profesionale ideale ar fi uneltele cu puterea cuprinsa intre 700 si 2000 W, in timp ce ciocanele folosite pentru lucrari mai avansate vor avea cel putin 1500 W.

Tipul percutiei este un alt aspect care conteaza foarte mult atunci cand iti alegi ciocanul rotopercutor, iar aici este important de mentionat faptul ca poti alege o unealta cu percutie pneumatica sau una cu percutie mecanica. Cele mai puternice si cele mai des folosite ciocane rotopercutoare din zilele noastre sunt cele cu percutie pneumatica.

Diametrul de gaurire reprezinta un alt aspect foarte important de care trebuie tinut cont atunci cand se alege o asemenea unealta. Diametrul de gaurire difera de la caz la caz, in functie de material, insa de regula acesta este cuprins intre 10 si 30mm.

Eventualele dotari suplimentare ale ciocanelor rotopercutoare pot conta foarte mult si ele in ceea ce priveste alegerea unei asemenea unelte.

Ei bine, cam acestea sunt detaliile de care trebuie sa tii cont atunci cand ai de gand sa iti cumperi un ciocan rotopercutor.

0 Shares
You May Also Like