Ce trebuie sa stiti despre incarcatoare de telefon la achizitie si mai ales in utilizare?

Ce trebuie sa stiti despre incarcatoare de telefon la achizitie si mai ales in utilizare?

0 Shares
0
0
0

Aveti nevoie de un incarcator telefon?  Pentru aceasta trebuie sa aflati care sunt tipurile principale, ce inseamna Quick Charge si mai ales cum alegeti un incarcator care poate alimenta in acelasi timp mai multe dispozitive.

Cine a avut un telefon Nokia in perioada de dinainte de a fi smartphone cred ca a auzit destul de des o intrebare: are cineva un incarcator cu mufa mai mica? In perioada in care incarcarea telefoanelor mobile nu era standardizata la fel de bine ca in ziua de azi, fiecare producator folosea cate un tip de incarcator diferit. Acesta varia de cele mai multe ori de la model la model, nu numai de la marca la marca. Era o situatie extrem de neplacuta daca ramaneati fara baterie si aveati incarcatorul original la dumneavoastra.

Odata cu aparitia incarcatoarelor pe USB si adoptarea acestora de toti marii producatori la inceputul anilor 2000 inseamna ca este mult mai usor sa incarcam acum un dispozitiv mobil sau o tableta de la aproape orice incarcator cu mufa USB.

Practic si laptopurile sunt lovite in clipa de fata de aceeasi problema pe care o aveau telefoanele acum circa 10 ani. Atunci nu puteam vorbi inca de un smartphone adevarat, iar telefoanele necesitau foarte multe tipuri de mufe si incarcatoare care aveau specificatii diferite. Exista bineinteles incarcatoare universale pentru laptop, dar acestea nu sunt rezolvarea problemei, ci doar o solutie de moment.

Cand vine vorba de incarcarea telefonului mobil exista mai multe optiuni, in functie de locatie, motiv pentru care un singur tip de incarcator nu poate fi destul pentru a va acoperi in toate situatiile, deci vreti, nu vreti, va trebui sa cumparati un incarcator la un moment dat. Din fericire ai de unde alege, indiferent de bugetul pe care il ai pentru acestea sunt printre cele mai comune accesorii pentru telefonul mobil, dupa husele si carcasele de protectie.

Incarcatorul original este foarte important. Practic acesta vine cu un incarcator compatibil in pachet si cel mai probabil nu veti avea nevoie de un alt incarcator, atata timp cat acesta nu se defecteaza si nu planuiti sa il incarcati decat de la priza obisnuita. Din diverse motive in special de siguranta si mai ales de prelungire a duratei de viata a bateriei practic incarcatorul original al telefonului este metoda de incarcare recomandata de producator.

Mai mult o defectiune cauzata de un incarcator produs de alta companie s-ar putea sa anuleze garantia comerciala a dispozitivului. Incarcatorul universal reprezinta incarcatorul care respecta standardul de incarcare USB la tensiunea de 5 volti, aceasta realizandu-se la diverse amperaje.

Acesta poate fi compatibil cu standardele de incarcare foarte rapida si poate incarca unul sau mai multe dispozitive simultan, cu mufa USB la un capat si mufa USB sau Apple la celalalt capat. Incarcatorul auto reprezinta un incarcator care se alimenteaza de la o mufa de 12 V din consola centrala a autoturismului. Ramane sa vedem  cum evolueaza piata incarcatoarelor universale cat si a celor rapide in urmatoarea perioada.

0 Shares
You May Also Like