Implanturile dentare sunt radacini dentare artificiale utilizate pentru a sustine o restaurare a unui dinte sau a mai multor dinti lipsa, ajutand la stoparea sau prevenirea pierderii osoase a maxilarului. Procedura de implantare este clasificata ca o forma de stomatologie protetica (inlocuire artificiala), dar este de asemenea considerata o forma de stomatologie cosmetica.
Oamenii care si-au pierdut dintii cu siguranta au retineri in a zambi, iar mai mult decat atat, lipsa dintilor poate avea un efect negativ asupra obiceiurilor alimentare, ducand la probleme secundare de sanatate precum malnutritia; asa ca din acest motiv multi dintre cei aflati in cauza cauta informatii despre un implant dentar Megagen Cluj, pentru a stii cum se realizeaza procedura si care ar fi costurile acesteia.
Prin inlocuirea radacinilor dentare lipsa, implanturile dentare ofera oamenilor forta si stabilitatea necesare pentru a manca toate alimentele pe care le iubesc, fara a se lupta sa mestece. In plus, ele ajuta la stimularea si mentinerea osului maxilarului, la prevenirea pierderii osoase si la sprijinirea caracteristicilor faciale.
Pierderea dintilor
Dintii se pierd din cauza:
- Cariilor de dinti;
- Esecului de la canalul radacinii;
- Boala gingiei (parodontita);
- Trauma la nivelul gurii (leziune dentara);
- Uzura excesiva;
- Defecte congenitale.
Consultare
Pentru a stabili daca implanturile sunt potrivite pentru dvs., este necesara o consultare cu medicul dentist, chirurgul care se va ocupa de instalarea implantului. In acest sens, medicul dentist va va examina temeinic dintii si gingiile si va evalua densitatea si cantitatea osoasa. Acest lucru poate implica raze X si tomografii computerizate (scaneaza CT) pentru a se asigura ca exista o structura osoasa suficienta pentru plasarea implantului (implanturilor) si pentru a determina exact unde trebuie plasate.
Pe baza starii tesuturilor orale, a igienei orale si obiceiurilor personale si a angajamentului de a urma instructiunile de ingrijire ulterioara, medicul dentist va va sfatui cu privire la planul de tratament cel mai adecvat. Unii pacienti cu tesut osos sau gingival insuficient necesita grefe de tesut osos sau si / sau utilizarea implanturilor cu diametru mic (numite si mini implanturi).
In functie de situatia dvs., medicul dentist va va sfatui cat timp va dura intregul tratament, cat de multe intalniri vor fi necesare si ce va puteti astepta dupa fiecare procedura. In timpul consultarii, vor fi discutate optiuni pentru anestezie locala (pentru a amortiza zonele afectate si zonele invecinate) si stomatologia sedativa, daca este necesar. Costul estimat al implanturilor dentare va fi, de asemenea, discutat in timpul acestei intalniri. Costurile pot varia semnificativ in functie de tipul de tratament pe care il alegeti (printre altele).
Inainte de tratament
Orice probleme de sanatate orala care stau la baza trebuie mai intai sa fie gestionate inainte ca implantarea sa poata fi luata in considerare. Problemele frecvente, cum ar fi cariile dentare si boala gingiilor, pot face tratamentul mai putin eficient.
Daca sunteti un fumator, medicul dentist va va sfatui sa renuntati, deoarece fumatorii se confrunta cu un risc mai mare de esec decat nefumatorii. Fumatul poate afecta osseointegrarea, procesul prin care un implant dentar ancoreaza osul maxilarului. Odata ce medicul dentist considera ca gura este suficient de sanatoasa pentru tratament, tratamentul personalizat poate incepe.
Implantarea
Implantarea inseamna ca in locul dintelui sau a dintilor lipsa, va fi iplantat un surub din material titanic si o coroana, care va arata la fel ca si un dintre natural. Deasemenea, un implant se va comporta la fel ca un dintre natural, nu se va simti durere in timpul mancarii, insa este important ca pentru ca durata de viata a implanturilor sa fie una indelungata, dintii (aici includem si implanturile) sa fie intretinuti.
Deasemenea, sunt necesare vizite periodice la cabinetul de stomatologie pentru ca medicul dentist sa vada care este starea dintilor.