Beneficiile nestiute ale sucului de aronia

0 Shares
0
0
0

Cate vitamine se ascund intr-un pahar de suc aronia? In orice caz, mult mai multe decat daca ai bea o limonada din comert sau alte sucuri cu zahar adaugat si care iti potenteaza gustul fructului original.

Din acest punct de vedere, putem spune ca sucul de aronia este net superior altor produse pe care le gasesti pe piata la ora actuala, din punct de vedere al continutului de vitamine si de alte substante extrem de benefice organismului.

Relativ noi pe piata, fructele de aronia au surprins lumea medicala prin beneficiile pe care acestea le aduc pentru sanatatea umana. In plus, fructele pot fi consumate atat proaspete, dar mai ales sub forma de suc, care are adevarate proprietati curative.

Dar sa vedem insa care sunt motivele pentru care din ce in ce mai multi romani au inceput sa caute aceste fructe pretioase si extrem de bine tolerate de catre organismul uman.

In primul rand, trebuie spus ca fructele de aronia sunt inrudite cu coacazele negre, insa acestea au un continut de vitamine net superior.

Astfel, specialistii au constatat ca aronia au mai multa vitamina C decat lamaile si chiar decat coacazele, considerate pana de curand drept detinatoare a recordului in materie.

In plus, s-a descoperit ca un pahar de suc aronia pe zi tine medicul la distanta. Aceasta mai ales in conditiile in care suferi de diverse dereglari la nivelul aparatului digestiv, unde ai nevoie atat de o hidratare corespunzatoare, cat si de o digestie pe masura si o asimilare optima a nutrientilor.

Continutul mare de fibre determina asadar reglarea tranzitului intestinal, in vreme ce antioxidantii au proprietati benefice asupra aparatului circulator, in ansamblu. Nu mai punem la socoteala gustul dulce-acrisor, usor astringent, care iti ofera si o senzatie de prospetime pe timp de vara.

Cat priveste producatorii de suc de aronia, acestia nu subt foarte multi. Cei mai cunoscuti sunt stabiliti in vestul tarii, acolo unde aronia s-a si naturalizat perfect, din punct de vedere al conditiilor climatice. Odata culese, fructele pot fi consumate ca atare proaspete, sau sub forma de suc.

Acesta poate fi procesat pe sistemul clasic, dar si procesat la rece si ambalat aseptic, intr-o formula care poate tine produsul proaspat si cu proprietatile aproape intacte mai mult timp.

In plus, s-a constatat ca persoanele care consuma cate un pahar de suc aronia pe zi dobandesc o mai buna imunitate si chiar isi amelioreaza unele afectiuni mai vechi ale aparatului digestiv.

Nu mai punem la socoteala studiile care au dovedit efecte imbucuratoare in lupta cu diverse tipuri de cancer.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like