In supermarketuri, in farmacii, la plafar vedem din ce in ce mai des raioane intregi cu produse bio. Personal am sesizat ca s-a umplut piata de seminte de tot felul. Noi romanii suntem un pic reticenti cand vine vorba de mancaruri mai diferite.
Noi stim ca semintele sunt de doua feluri: de dovleac si de floarea soarelui si le consumam cu precadere la meciuri. Ar mai fi si macul si susanul care sunt folosite la prajituri, dar iata ca mai exista si altele precum semintele de chia.
Semintele de chia sunt un aliment foarte benefic pentru sanatatea organismului nostru. Contin antioxidanti, viatmine (A, B, E, D), protenie, fibre, calciu, fierz, zinc, iod, etc. Consumul acestor seminte ajuta la digestie, detoxifiaza organismul.
Semintele de chia sunt aproape nule din punct de vedere caloric ceea ce inseamna ca pot fi consumate fara nici o problema de perosanele care isi doresc sa scape de kilogramele in plus. Aduc in corp toate substanele de care acesta are nevoie, dar fara a lua in greutate.
Pot fi consumate de persoanele care au probleme cu digestia sau cu colesterolul. Ajuta la reglarea somnului, previn hipertensiunea arteriala, ofera energie, hidrateaza organismul. Semintele de chia contin de 3x mai mult calciu decat laptele, de 3x mai mult fier decat spanacul si de 2x mai mult potasiu decat bananele.
Partea cea mai frumoasa e faptul ca nu trebuie consumate ca atare. Sunt genul de seminte pe care nu trebuie sa le mancam la meci. Semintele de chia pot fi consumate in combinatie cu iaurt, cu budinca, pot fi introduce in smoothie-uri, in cereale, sau chiar in clatite. Astfel consumul lor nu va fi perceput ca un tratament, ci poate intra foarte comod in rutina alimentara zilnica.
Semintele de chia se gasesc foarte usor si sunt la preturi foarte accesibile. Pot fi gasite si la farmacii sau in magazine cu suplimente nutritionale, dar tehnologia ne ofera confortul de a le comanda din confortul propriei case, ne sunt livrate la usa in maxim 48 de ore si sunt gata de a fi consumate in orice mod dorim noi.