La ce poate fi folositoare tarapia prin ultrasunet

La ce poate fi folositoare terapia prin ultrasunet?

Share Button

Terapia cu ultrasunete reprezinta o forma de tratament folosita de catre fizioterapeuti inca de prin anii 1940, iar referitor la aceasta terapie s-a constatat faptul ca poate accelera procesul de vindecare al tesuturilor, insa terapia cu ultrasunete poate sa fie utila si la relaxarea tisulara, si chiar si la incalzirea tesuturilor, iar aceasta terapie mai poate avea un rol important la circulatia sangelui, sau la vindecarea cicatricilor.

Aceasta terapie cu ultrasunete este ideala in cazul artrozelor care au diferite localizari, cum ar fi de exemplu spondiloza, coxartroza, gonartroza etc.

Deasemenea, terapia prin ultrasunete este ideala pentru suferintele tesuturilor moi, insa poate sa fie foarte buna si in cazul afectiunilor a caror natura este de tipul ortopedico-traumatica, iar aici ne referim la scutarea perioadei de vindecare posttraumatism, la accelerarea calusarii fracturilor, la contuzii, entorse, hematoame sau luxatii.

Terapia prin ultrasunete poate sa fie extrem de utila si in tratarea afectiunilor dermatologice, cum ar fi de exemplu cicatricile cheloide, plagile atone sau ulcerele trofice ale membrelor.

Exista cazuri in care terapia cu ultrasunete este ideala si pentru tratarea unor afectiuni neurologice, cum ar fi de exemplu nevralgiile si nevritele, care pot aparea chiar si dupa herpesul zoster.

In cazul femeilor, chiar si anumite afectiuni ginecologice pot sa fie tratate de catre o asemenea terapie prin ultrasunete.

Ei bine, dupa cum se poate observa pana acum, terapia prin ultrasunete poate sa trateze o multime de afectiuni, iar persoanele care sufera de oricare dintre afectiunile amintite anterior, se pot trata prin aceasta terapie, la spitalul Oxxygene, acolo unde pot beneficia de cele mai bune servicii din punct de vedere calitativ.

Persoanele care sufera de afectiunile amintite anterior, si care au de gand sa urmeze o astfel de terapie, trebuie sa cunoasca faptul ca un tratament tipic de ultrasunete dureaza undeva intre 3 si 5 minute.

Sunt insa situatii in care persoanele care apeleaza la aceste terapii si tratamente, o fac pentru ca isi doresc vindecarea unor cicatrici tisulare, iar in aceasta situatie o sedinta de tratament poate sa fie ceva mai lunga.

Este important de precizat faptul ca in timpul unei astfel de sedinte, proba ultrasonica se va afla in continua miscare, motiv pentru care pacientul nu va simti disconfort.

Referitor la terapia prin ultrasunete, trebuie mentionat faptul ca exista si cateva situatii in care aceasta nu este indicata, iar in continuare vom discuta foarte pes curt despre acest aspect.

Cu siguranta persoanele care sufera de afectiuni maligne locale, cele care au implanturi de metal in zona in care se doreste aplicarea tratamentului, persoanele care sufera de infectii acute, cele care se confrunta cu anomaliile vasculare, sau femeile insarcinate, nu pot urma  asemenea terapie prin ultrasunete.

Mai trebuie amintit faptul ca aceasta terapie nu este indicat sa fie aplicata direct pe cartilajele de crestere, sip e zonele in care s-au efectuat laminectomii.

Deasemenea, zona ochilor si zona scalpului, sau in cazul barbatilor, si zona testiculelor trebuiesc ferite de catre aceste ultrasunete.

In rest, toate persoanele care sufera de afectiunile amintite in acest articol, pot apela cu incredere la terapia prin ultrasunete, pentru a se trata.

Daca iti place arata si altora!


'La ce poate fi folositoare terapia prin ultrasunet?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.