Cum se alege o motosapa?

Share Button

In prezent, cei care se ocupa de agricultura isi pot lucra mult mai usor pamantul pentru ca se pot folosi de ajutorul unor utilaje precum motosape ieftine, care le usureaza considerabil munca.

Motosapele sunt utilaje care se folosesc in muncile agricole, sunt utilaje simple si usor de manevrat. Aceste utilaje sunt ideale pentru agricultori dat fiind faptul ca acestia le pot folosi cu succes pentru sapat, arat, semanat si chiar si pentru pregatit solul inainte de a-l cultiva sau, de ce nu, chiar si pentru a combate buruienile din gradina sau curte.

Dat fiind faptul ca pe piata se pot gasi in prezent multe tipuri de motosape, in cele ce urmeaza vom vedea care ar fi detaliile de care trebuie sa tina cont agricultorii care intentioneaza sa isi cumpere un astfel de utilaj.

Adaptabilitatea si accesoriile utilajului reprezinta un prim criteriu pe care trebuie sa il aiba in vedere cei care isi doresc un astfel de utilaj. In cazul in care utilajul urmeaza sa fie folosit in mai multe tipuri de activitati, atunci cu siguranta sunt necesare si mai multe accesorii pentru motosapa.

Cei care intentioneaza sa isi aleaga o motosapa trebuie sa stie ca acestea pot functiona pe benzina sau pe motorina. Cele pe benzina sunt mai usor de pornit si nu produc atat de mult zgomot precum cele pe motorina. Plus de asta sunt si mai ieftine.

Motosapele pe motorina sunt mai scumpe, sunt mai scumpe si de intretinut, insa de regula au o durata de viata mai indelungata decat motosapele pe benzina.

Exista apoi motosape cu motor electric, care fac putin zgomot, nu necesita intretinere si au o putere limitata. Acestea sunt ideale doar pentru suprafetele mici, mai ales pentru ca depind de o sursa de energie electrica.

Pretul motocoaselor este un alt aspect foarte important, un aspect de care trebuie sa tina cont toti cei care isi doresc un astfel de utilaj. Pretul este influentat de tipul motorului motocoasei, dar si de puterea utilajului.

Cei care isi aleg un astfel de utilaj, trebuie sa tina cont de cateva aspecte foarte importante referitor la intretinerea motocoasei, pentru a se putea folosi cat mai mult timp de aceasta.

Trebuie verificat mereu motorul pentru ca nivelul de ulei sa fie optim, apoi trebuie verificat si schimbat periodic filtrul de aer iar sistemul de racire trebuie curatat sau inlocuita periodic bujia.

Sistemul de transmisie este foarte important, iar aici piesele trebuie sa fie mereu lubrifiate.

Cutitele sunt si ele foarte importante, iar in cazul in care sunt uzate trebuie sa fie ascutite sau schimbate cu altele noi. La freze trebuiesc verificate toate suruburile si piulitele pentru ca acestea trebuie sa fie bine stranse.

Daca discutam despre ambreiaj, aici trebuie verificat nivelul uleiului din cutia de ambreiaj inainte de utilizarea utilajului. Trebuie verificat si sistemul de propulsie atunci cand se utilizeaza utilajul.

Cei care reusesc sa isi cumpere o motosapa, in cazul in care tin cont de aceste sfaturi, se pot folosi mult si bine de utilaj pentru ca acesta nu va avea probleme de functionare.

Daca iti place arata si altora!


'Cum se alege o motosapa?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.