Cum alegi o masina de gaurit si insurubat?

Share Button

De la polizoare unghiulare si masini de insurubat, fiecare dintre noi avem acasa scule electrice profesionale, pe care le folosim atunci cand avem de efectuat anumite reparatii, sau pe care le desfasuram in fiecare zi la locul de munca.

Si daca tot am mentionat aceste scule electrice profesionale, in cele ce urmeaza, vom discuta despre masinile de insurubat, si despre cum sa iti alegi o astfel de masina.

Trebuie recunoscut si faptul ca este destul de greu sa iti alegi o asemenea unealta, pentru ca pe piata se gasesc o multime de astfel de masini de gaurit si insurubat, de la tot felul de firme, iar astfel iti va fi destul de greu sa te decizi.

Un prim factor important de care trebuie sa tii cont in momentul in care vrei sa iti cumperi o astfel de unealta este puterea masinii. Vei putea sa gasesti si masini cu fir, dar si masini cu acumulator, iar masinile cu fir sunt de obicei mai puternice decat masinile cu acumulator.

In cazul in care locul tau de munca presupune folosirea unei astfel de masini in fiecare zi, atunci trebuie sa iti alegi o masina de insurubat cu fir, iar daca ai de gand sa folosesti o asemenea masina de insurubat ocazional, atunci o masina de insurubat cu acumulator ti se potriveste perfect.

O alta trasatura foarte utila a masinii de gaurit si de insurubat, este tragaciul, care iti va permite sa controlezi viteza burghiului. Deasemenea, un ambreiaj ajustabil are un rol foarte important, mai ales in momentul in care ai de gand sa utilizezi functia de insurubat.

Este iarasi important de mentionat faptul ca o masina de insurubat si gaurit care are un cuplu prea mare, poate sa rupa capetele suruburilor, iar din acest motiv, inainte de a cumpara o astfel de unealta, ar cam trebui sa stii in ce scopuri o vei folosi, si ce sarcini va avea de indeplinit.

Inca un criteriu care conteaza foarte mult atunci cand trebuie sa iti alegi o masina de gaurit, este dimensiunea mandrinei, sau dimensiunea burghiului pe care il vei folosi.

Cele mai des intalnite dimennsiuni ale mandrinelor sunt de 6 mm, 8 mm, 10 mm, sau 13 mm, iar aici este important de specificat ca in functie de cat de mare este diametrul, atat de mare este si cuplul.

Daca ai de gand sa folosesti masina de insurubat si gaurit in scopuri casnice, cum ar fi anumite reparatii, atunci o masina care sa aiba mandrina de 10 mm este mai mult decat suficienta.

Un criteriu care de multe ori este trecut cu vederea, este reprezentat de modul in care se simte masina de gaurit in momentul utilizarii. Inainte de a cumpara masina ar trebui sa verifici daca aceasta este prea grea, sau daca este bine echilibrata, si daca vei putea sa modifici viteza fara a elibera manerul.

Ei bine, acestea ar fi cateva caracteristici de care va trebui sa tii cont in momentul alegerii unei masini de gaurit si insurubat, iar pe langa aceste criterii, va trebui sa tii cont si de pretul uneltei.

Daca iti place arata si altora!


'Cum alegi o masina de gaurit si insurubat?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.