Share Button

Un element esential in relatia pacient / medic, durerea este un aspect al patologiei greu de inteles. Mezoterapia ofera raspunsuri interesante in ceea ce priveste mai multe probleme. Tocmai de aceea s-au vazut mai multe anunturi care vand aparat mezoterapie.

Mezoterapia este o tehnica terapeutica sigura si eficienta pentru tratamentul multor dureri articulare, osoase, musculare, tendinoase si lombare. Dezvoltata in anii 1950 de catre un francez, Dr. Pistor, se bazeaza in principal pe posibilitatile de a perfora derma pentru a stoca medicamente la doze foarte mici si, treptat, pentru a restabili si actioneaza ca un fel de tanc reluare a actiunii de lunga durata.

Aceasta tehnica a fost validata in 2001 de catre ANAES (Agentia Nationala pentru Acreditare si Evaluare in Sanatate) si in tratamentul durerii.

CE ESTE MESOTERAPIA ANTI-DIAGNOSTICA?

Dozarea mesoterapiei are ca scop tratarea locala a durerii acute sau cronice:

– Lumbago, tendinita, sciatica, migrene …

– Fibromialgia, algoneurodystrofia

Este un tratament complementar prescriptiilor medicale ale analgezicelor menite sa restabileasca functionarea normala a sistemului musculo-scheletic.

TRATAMENTUL DURERII

Practicantul nu este numai acolo pentru a trata o patologie, ci pentru a trata pacientul. Durerea este dificil de perceput si este imposibil sa se identifice toate tipurile de durere, dar grilele de evaluare a mezoterapiei permit medicului sa masoare intensitatea. Relatia pacient / medic implica gestionarea durerii ca element esential al confortului terapeutic. Retineti ca mezoterapia se practica in multe centre de durere.

INDICATII PRINCIPALE

Indicatii majore ale mezoterapiei sunt: ​​tendinita, osteoartrita, dureri de spate, sechele dureroase, entorse, boli de crestere la adolescenti, deteriorarea cartilajului si a osului, leziuni musculare. ..

BENEFICII

Pentru sportiv: datorita modului injectabil local, mezoterapia poate scurta faza dureroasa si inflamatorie si timpul de recuperare precum si reconditionarea fizica a sportivului. Din aceste motive, se bucura de un adevarat entuziasm in sportul la nivel inalt (in special INSEP) si publicul larg.

Pentru pacient: este o tehnologie de alegere pentru pacientii cu patologie cronica care necesita tratament continuu.

Pentru unul ca si pentru celalalt: are o siguranta excelenta datorita dozelor foarte mici utilizate, injectiei locale si difuziei foarte mici a ingredientelor active din afara zonei care trebuie tratata. Reduce efectele secundare si toxicitatea medicamentului si limiteaza utilizarea injectiilor cu corticosteroizi.

METODA

Mezoterapia implica injectarea sub piele cu ace mici, produse pentru actiune locala, injectiile sunt subcutanate superficiale si multiple si in jurul articulatiei.

Produsele folosite pot fi antiinflamatoare, relaxante, vasodilatatoare, vitamine, calcitonine, oligoelemente si plante si niciodata cortizon. Conform conditiei de tratat, administrarea  unuia sau mai multor medicamente se poate face prin injectare, epidermic, intradermic sau subcutanat, local sau locoregional.

Amestecurile de medicamente sunt active din punct de vedere medical si farmacologic. Administrarea lor este secventiala.

Injectiile se fac manual sau folosind un pistol injector. Primele 3 pana la 4 sesiuni sunt distantate la o saptamana. Apoi, sesiunile sunt distantate in functie de rezultatul obtinut.

PENTRU CINE?

Cu putine exceptii, toti pacientii pot beneficia de mezoterapie. Dat fiind faptul ca mezoterapia ramane locala, nu exista nici un risc de interactiune medicamentoasa, deci este indicat in special pentru pacientii polimediculati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.