Ce este o ecografie mamara si pentru ce este?

Ce este o ecografie mamara si pentru ce este?

0 Shares
0
0
0

Stim deja cat de importante sunt controalele anuale de sanatate la femei pentru a exclude posibilele boli la nivelul sanilor si pentru a le putea preveni la timp.. Daca va intrebati pentru ce este o ecografie mamara si pentru ce este vorba, acest articol este pentru dvs. Amintiti-va intotdeauna sa aveti incredere in medicul specialist si sa faceti o programare daca observati anomalii in timpul unei autoexaminari.

Ce este o ecografie mamara?

Ecograf san Cluj este cea mai buna elegere pentru a face analizele cu costuri reduse.

O ecografie mamara sau sonografie este un test imagistic neinvaziv care detecteaza leziuni sau tumori. Este o tehnica care foloseste ultrasunetele si care in nici un caz nu inlocuieste mamografia de control, ci prezinta o alternativa la radiatia mamografiei la femeile tinere si la femeile insarcinate.

Pentru ce este recomandata o ecografie mamara?

Ecografiile mamare sunt recomandate tuturor femeilor asimptomatice care au un control de rutina, celor cu antecedente de cancer mamar in familie, precum si celor care au suferit leziuni la nivelul sanilor sau in zona din jurul lor, precum si in acele cazuri in care a fost detectata o anomalie.

In aceste cazuri, ultrasunetele vor putea diferentia daca sunt benigne sau canceroase si, ulterior, daca masele sunt tumori necanceroase cu chisturi (adica continand lichid), fibroadenom (tumori solide benigne) sau tumori maligne. Odata ce tumora a fost studiata, medicul nostru ne va putea directiona catre o terapie cu radiologie sau chimioterapie.

Acest test trebuie insotit de o mamografie pentru acele femei cu mai multa densitate si tesut adipos la nivelul sanilor.

Dupa cum am explicat mai sus, ecografia mamara este testul care trebuie efectuat in caz de sarcina pentru a nu utiliza radiatii. Se recomanda efectuarea unui studiu al intregului san. In orice caz, este esential sa va consultati cu ginecologul nostru inainte de a efectua orice test de diagnosticare.

Ecografia mamara cu cancer

Ecografia mamara este un test util pentru a studia evolutia unei mastectomii la acei pacienti care au fost tratati sau sunt tratati din cauza cancerului de san si, asa cum am mentionat deja, este o procedura complementara mamografiei, mai ales dupa interventia chirurgicala conservatoare. In orice caz, va recomandam o ecografie pentru a asigura o urmarire mai atenta la acei pacienti cu cancer.

Cum se face o ecografie mamara?

Singura pregatire de care are nevoie este sa descoperim zona pe care o vom explora. Un gel este plasat pe pielea pacientului si cu ajutorul unui traductor – un instrument care arata ca o tija – care emite unde sonore si detecteaza ecouri care sunt traduse in imagini pe un computer. Medicii va vor cere sa va asezati pe spate cu mainile lipite de corp. Desi ecografiile mamare sunt efectuate cu ajutorul ultrasunetelor si nu au riscul de a provoca durere la pacienti, este posibil sa simtiti o usoara presiune cauzata de traductor.

Pretul unei ecografii mamare variaza de obicei, desi acestea sunt acoperite de unele asigurari de sanatate private.

Se poate face o ecografie mamara in timpul sarcinii sau menstruatiei?

Intr-adevar, ecografia este singurul test mamar de diagnostic recomandat cu adevarat in cazul sarcinii, deoarece nu expune pacientul la niciun tip de radiatii, atunci cand este facut prin ultrasunete, deci nu pune in pericol sanatatea viitorului copil si, de asemenea, sfatuim femeile care alapteaza sa opteze pentru acest test in locul unei mamografii traditionale.

0 Shares
You May Also Like