Ce este acupunctura si cum a aparut

Ce este acupunctura si cum a aparut?

0 Shares
0
0
0

Acupunctura este o forma veche de medicina traditionala chineza care implica inserarea acelor subtiri in anumite puncte ale corpului uman. Aceasta tehnica este utilizata pentru a trata o serie de afectiuni medicale, de la dureri cronice si migrene pana la tulburari de somn si anxietate. In acest articol, vom explora beneficiile acupuncturii si modul in care aceasta forma de terapie poate imbunatati sanatatea si bunastarea dvs.

Ameliorarea durerii

Unul dintre cele mai bine cunoscute beneficii ale acupuncturii este ameliorarea durerii. Studiile au demonstrat ca aceasta tehnica poate fi eficienta in tratarea durerii de spate, durerii de cap, durerii cronice si a altor afectiuni dureroase. In timpul tratamentului, acupuncturistul va insera acele in punctele corespunzatoare ale corpului, declansand o reactie de eliberare a endorfinelor care pot reduce durerea si inflamatia. Puteti vedea aici costuri acupunctura Bucuresti.

Imbunatatirea somnului

Acupunctura poate fi, de asemenea, o optiune excelenta pentru tratarea tulburarilor de somn. Studiile au aratat ca aceasta tehnica poate imbunatati calitatea somnului, reducand trezirile nocturne si imbunatatind somnul REM. In timpul tratamentului, acupuncturistul poate insera acele in punctele corespunzatoare pentru a stimula corpul sa se relaxeze si sa se pregateasca pentru somn.

Reducerea stresului si anxietatii

Acupunctura poate fi, de asemenea, benefica pentru reducerea stresului si anxietatii. Prin inserarea acelor in punctele corespunzatoare, acupuncturistul poate declansa o reactie de relaxare a sistemului nervos central, reducand tensiunea arteriala si frecventa cardiaca si imbunatatind starea generala de spirit.

Imbunatatirea sistemului imunitar

Studiile au aratat ca acupunctura poate avea un efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Prin stimularea anumitor puncte de acupunctura, aceasta tehnica poate imbunatati productia de celule T si alte celule ale sistemului imunitar, ajutand corpul sa lupte impotriva infectiilor si bolilor.

Imbunatatirea circulatiei sanguine

Acupunctura poate, de asemenea, imbunatati circulatia sanguina prin stimularea anumitor puncte de acupunctura. Acest lucru poate fi benefic pentru persoanele care sufera de probleme circulatie periferica, cum ar fi membrii inferiori reci sau amorteala mainilor si picioarelor. Prin imbunatatirea circulatiei sanguine, acupunctura poate ajuta, de asemenea, la vindecarea mai rapida a ranilor si la imbunatatirea aspectului pielii.

Promovarea pierderii in greutate

Acupunctura poate fi utilizata si pentru a promova pierderea in greutate. Prin stimularea anumitor puncte de acupunctura, aceasta tehnica poate ajuta la reducerea poftei de mancare si la imbunatatirea metabolismului, ceea ce poate duce la pierderea in greutate.

Imbunatatirea fertilitatii

Acupunctura poate fi utilizata si pentru a ajuta la imbunatatirea fertilitatii. Studiile au aratat ca aceasta tehnica poate ajuta la cresterea fluxului de sange catre uter si la cresterea productiei de hormoni care regleaza ovulatia. Acest lucru poate duce la imbunatatirea sanselor de conceptie si la cresterea sanselor de succes in tratamentul fertilitatii.

Acupunctura poate fi o optiune eficienta si naturala pentru tratarea unui numar mare de afectiuni medicale, de la dureri cronice si migrene pana la tulburari de somn si anxietate. Prin stimularea anumitor puncte de acupunctura, aceasta tehnica poate imbunatati sanatatea generala si bunastarea, ajutand la reducerea stresului si a anxietatii, imbunatatirea somnului, ameliorarea durerii si multe altele. Daca sunteti interesat sa incercati acupunctura, asigurati-va ca consultati un acupuncturist calificat si experimentat pentru a obtine cele mai bune rezultate posibile.

Cum a aparut acupunctura?

Acupunctura este o practica medicala traditionala chineza care implica utilizarea acelor subtiri, de dimensiuni variabile, pentru a stimula anumite puncte ale corpului uman. Aceasta forma de terapie a fost utilizata in China timp de mii de ani si, de-a lungul timpului, a devenit populara in intreaga lume.

Istoria acupuncturii poate fi urmarita in timpul dinastiei Shang (1600 i.Hr. – 1046 i.Hr.), cand oamenii erau obisnuiti sa isi intepe pielea cu ace pentru a trata diferite afectiuni. In timpul dinastiei Zhou (1045 i.Hr. – 221 i.Hr.), aceasta practica a fost dezvoltata si sistematizata, iar primele carti care detaliaza utilizarea acelor in tratamente medicale au fost scrise.

Acupunctura a ajuns in Europa in secolul al XVII-lea, dar a fost intampinata initial cu scepticism. Cu toate acestea, in secolul al XVIII-lea, acupunctura a inceput sa castige teren in Franta, iar in secolul al XIX-lea, medicii din Statele Unite si Europa au inceput sa foloseasca aceasta tehnica ca parte a tratamentelor lor.

In timp, acupunctura a evoluat si s-au dezvoltat diferite metode de tratare a pacientilor, inclusiv acupunctura pe urechi, care a fost dezvoltata in China in secolul al XX-lea si care este folosita si in prezent. De asemenea, s-au dezvoltat si alte tehnici, cum ar fi acupunctura cu laser si acupunctura cu presiune.

Astazi, acupunctura este o terapie alternativa populara in intreaga lume, cu o gama larga de utilizari si beneficii pentru sanatate. Printre afectiunile care pot fi tratate cu ajutorul acupuncturii se numara durerile de spate, anxietatea, depresia, insomniile, tulburarile digestive, alergiile si migrenele.

In concluzie, istoria acupuncturii este lunga si bogata si a avut un impact semnificativ asupra medicinei traditionale chinezesti si, mai recent, asupra medicinei occidentale. In prezent, acupunctura este recunoscuta ca o forma de terapie alternativa eficienta si sigura, iar utilizarea acesteia este tot mai raspandita in intreaga lume.

0 Shares
You May Also Like