Ce este un buldozer si la ce este folosit

Ce este un buldozer si la ce este folosit?

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba de impingerea molozului, buldozerul este unealta ta. Pe langa faptul ca este un maestru al gramezilor de pamant, buldozerul poate nivela, inclina, impinge, umple si curata terenul cu putere mare si precizie. Aceasta inseamna ca este una dintre piesele de baza ale echipamentelor din flota unui antreprenor.

Buldozerul are, de asemenea, roluri in alte industrii, inclusiv minerit, cariere, gestionarea darticolrilor si amenajarea teritoriului. Alege buldozere SHANTUI si bucura-te de calitate acestui produs.

Buldozerele cu motor au inceput sa-si faca drum pe santierele de lucru in anii 1920 si au facut serviciu in cel de-al Doilea Razboi Mondial, chiar oferind un ajutor in timpul Zilei Z prin curatarea plajelor si umplerea craterelor lasate de bombe.

Tehnologia masinilor a avansat de-a lungul anilor, iar masinile de astazi prezinta o serie de caracteristici care ii ajuta pe operatori sa maximizeze productivitatea si sa monitorizeze starea masinii.

Care sunt partile unui buldozer?

Caterpillar numeste uneori aceste masini „tractoare pe senile”, ceea ce va ofera o idee despre cum arata:

Tractorul este locul unde se afla trenul de propulsie si cabina – centrul a ceea ce alimenteaza masina. Aceasta este practic intreaga masina asa cum o vedeti.

Senila, numita si tren de rulare, ofera tractiunea si stabilitatea necesare pentru a indeplini toate sarcinile de pe lista de sarcini a unui buldozer. In timp ce cele mai multe senile de buldozer sunt fabricate din otel, unele buldozere mai mici folosesc si senile de cauciuc, care sunt mai prietenoase cu zonele sensibile si cu asfaltul si betonul.

Bratele de impingere conecteaza lama la cadrul senilei, iar bratele de inclinare se deplaseaza in diagonala intre lama si bratele de pas, pentru a controla inclinarea si impingerea lamei si pentru a oferi un suport pentru bratele de impingere.

In cele din urma, exista lama sau capatul de lucru al buldozerului. Poate fi pozitionat intr-o varietate de moduri si vine in mai multe forme si dimensiuni, toate concepute pentru a profita la maximum in orice munca necesara.

Un buldozer poate veni si cu un ripper, pozitionat pe spatele masinii. Tocmai asta face: rupe pamantul din spatele lui pentru a permite o indepartare mai usoara de catre lama la urmatoarea trecere a buldozerului. Ripperele vin in doua tipuri de baza: cu o singura tija sau cu mai multe.

Ce face un buldozer?

In timp ce sarcina de baza a buldozerului este impingerea molozului, acesta este doar inceputul setului sau de abilitati.

In functie de dimensiunea sa, buldozerele pot trece prin tusuri, copaci si resturi. Ele pot imprastia materiale, pot grada, pot contura terenul si pot crea pante si berme. Ele pot chiar muta gramezi de gunoi.

Buldozerele pot fi, de asemenea, folosite pentru a oferi o putere suplimentara de impingere in spatele unei raclete cu un singur motor.

Unul dintre motivele pentru care buldozerul este atat de versatil este lama frontala, care poate fi schimbata cu usurinta cu o varietate de forme de lama pentru a face fata diferitelor locuri de munca. Tipurile comune de lame includ lama S, lama U, lama S-U, lama unghiulara si lama Power-Angle-Tilt (PAT).

Tipuri de buldozere

Buldozerele pe senile sunt cele mai comune masini de pe santierele de lucru. Avand in vedere ca senilele impiedica scufundarea acestor masini grele, buldozerele pe senile functioneaza excelent in noroiul, mocirla si terenul accidentat al unui santier tipic.

Exista, de asemenea, buldozere pe roti, care folosesc patru anvelope de mare rezistenta in loc de senile pentru a manevra rapid masina pe suprafete plane; ele stralucesc in intretinerea drumurilor si lucrul pe teren sensibil.

Buldozerele vin in toate dimensiunile, de la unitati mai mici de aproximativ 70 de cai putere (numite si mini buldozere) care exceleaza in amenajarea contururilor si gradarea fina pana la masinile masive de 890 de cai putere utilizate in minerit – pentru a rupe, impinge si stoca materiale.

Buldozerele sunt utilaje de constructii masive, cu o putere impresionanta si cu o multitudine de aplicatii in industria de constructii, dar si in alte domenii precum agricultura, mineritul sau transportul de materiale.

Un buldozer este o masina utilitara cu o lama frontala de dimensiuni mari, conceputa pentru a impinge sau trage materiale, cum ar fi pamantul, roci, zapada sau alte materiale de constructie. Aceasta lama frontala poate fi ajustata pentru a efectua diferite operatiuni, cum ar fi nivelarea terenului, excavarea si incarcarea materialelor sau demolarea cladirilor.

Buldozerele sunt disponibile in diferite dimensiuni si capacitati, de la modele mici utilizate in constructia de drumuri si in agricultura, pana la modele mari folosite in industria mineritului sau in proiecte de constructii de infrastructura masive.

In plus, buldozerele sunt echipate cu motoare puternice, de obicei diesel, care asigura o forta de tractiune puternica si o viteza mare de deplasare. De asemenea, acestea sunt dotate cu sisteme de suspensie, franare si directie pentru a facilita manevrarea in terenurile dificile.

In industria de constructii, buldozerele sunt utilizate pentru nivelarea terenului si pregatirea acestuia pentru constructii. Acestea pot fi folosite si pentru demolarea cladirilor sau pentru crearea de terenuri de sport sau de agrement.

In agricultura, buldozerele sunt folosite pentru indepartarea zapezii, pentru curatarea si nivelarea terenurilor agricole sau pentru excavarea canalelor de irigare.

In minerit, buldozerele sunt utilizate pentru excavarea terenului, pentru incarcarea si transportul materialelor sau pentru crearea de terenuri de depozitare a darticolrilor.

In general, buldozerele sunt esentiale in industria de constructii si in alte domenii care necesita manipularea de materiale mari si grele. Acestea sunt utile si pentru a reduce timpul si costurile de constructie, dar si pentru a imbunatati eficienta si productivitatea muncii.

0 Shares
You May Also Like