Share Button

Bradul artificial reprezinta noul trend al Craciunului pe plan mondial. Si asta din doua motive: este ecologic si este si economic, poate fi folosit pentru mai multi ani.

Toti cautam brazi artificiali de vanzare atunci cand se apropie Craciunul insa cati dintre noi suntem cu adevarat interesati de industria din spatele lor. In acest articol vom discuta in detaliu despre bradul artificial.

Productia de brazi artificiali

Majoritatea copacilor artificiali de Craciun sunt fabricati din plastic reciclat 100% din materiale de ambalaj din PVC utilizate in China. Promotorii arborilor artificiali ii evidentiaza ca fiind convenabili, reutilizabili si de o calitate mai buna decat inainte

Piata

Cererea britanica pentru pomul de Craciun natural este de aproximativ 8 milioane pe an, aproximativ doua treimi dintre gospodarii opteaza pentru arbori artificiali.

Consumatorii de brazi de Craciun din Europa prefera copacii cu o densitate mai mica si cu un aspect mai deschis, stratificat. Acest lucru se datoreaza partial faptului ca copacii sunt afisati pentru o perioada relativ scurta de timp in Europa, iar multi sunt aprinsi cu lumanari.

Piata de pomi de Craciun naturali din Statele Unite a inceput sa se prabuseasca atunci cand a avut loc un surplus de aprovizionare la sfarsitul anilor 1980, si pana la mijlocul anilor 1990, ceea ce a determinat scaderea preturilor. In 1992, recoltele de aproximativ 850 000 de arbori din New England au fost considerate prea mari si pomii de Craciun s-au vandut pentru aproximativ 5 dolari, spre deosebire de preturile obisnuite de 18-30 dolari fiecare.

Bradul artificial

Folosirea bradului natural de Craciun a continuat sa scada in urmatorul deceniu, in parte, datorita cresterii continue a popularitatii copacilor artificiali. In statele din S.U.A., unde au fost cultivati un numar limitat de copaci, multi producatori au fost eliminati din afaceri.

Bradul artificial : Istorie

Pana in anul 2000, impartirea a fost mai dramatica, cu 50,6 milioane de case folosind arbori artificiali, in timp ce 32 de milioane au ales copaci naturali de Craciun. Vanzarile de copaci naturali au continuat sa scada dupa anul 2000, iar pana in 2003 vanzarile de copaci naturali au ajuns la 23,4 milioane.

In aceeasi perioada, vanzarile de copaci artificiale au crescut de la 7,3. la 9,6 milioane anual.  Din punct de vedere istoric, consumatorii din S.U.A., la fel ca si cei din Europa, preferau copaci cu densitate redusa.

Consumatorii americani de brazi de Craciun isi doresc copaci cu densitate mai mare si incep sa cumpere brazi la scurt timp dupa Ziua Recunostintei. Acest lucru presupune ca copacii sa tina mai mult si sa fie recoltati mai devreme, in cazul brazilor naturali.

O mare parte din cererea Mexicului pentru bradul de Craciun (in jur de 1,8 milioane de ani) este asigurata prin import. In 2004, Statele Unite s-au bucurat de o cota de piata de 95% pe importurile de copaci.  Pana in 2009, S.U.A. a importat in Mexic aproape 1 milion de copaci in fiecare an, cu o cantitate mica provenind din productia din Canada.

Bradul Artificial : Profitabilitatea

Fermele pentru brazi de Craciun pot aduce un profit in numai sase ani si, desi exista o serie de cheltuieli generale in ceea ce priveste echipamentul si forta de munca, productia de brazi de Craciun necesita doar cantitati mici de capital initial.

Fiecare copac poate costa  5-10 dolari din momentul in care este plantat ca un rasad pana cand este recoltat ca un copac matur; acest cost include costurile terestre si costurile acumulate prin procesul de crestere. La inceputul secolului al XXI-lea, agricultorii de brazi de Craciun au castigat anual intre 600 si 1000 de dolari pe acru de pomi plantati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.